Oklopnici idu dalje u kupu – penalima eliminisali vicešampiona Srbije

SMEDEREVO, 18. oktobar 2023 – TSC je slovio za favorita u današnjoj utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije, ali nije kome je rečeno… Smederevci su pre tri dana s penala nepravedno poraženi, a ovoga puta su s bele tačke prošli dalje: Smederevo 1924 – TSC penalima 5:4 (1:1/0:0).

Superligaš iz Bačke Topole je, istini za volju, tokom većeg dela meča imao inicijativu, ali je čvrsta i borbena ekipa domaću, predvođena golmanom Strahinjom Jovićem, uspešno odolevala.

Kao što je i obećao, strateg domaćih Saša Mićović s privim sardanikom Boanom Ostojićem na teren je izveo potpuno novi sastav u odnosu na utakmicu sa OFK Beogradom, bez ijednog startera u tom derbiju. Momci sa manjom minutažom uspešno su parirali, a gosti su u prvom delu pretili udarcima sa distance preko Kuveljića i Milovanovića.

Kapiten domaćih Nikola Stojković je u 14. minutu iz slobodnog udaraca iskosa šutirao direktno na gol i prilično namučio golmana TSC-a da izvadi loptu ispod prečke i izbaci je u korner.

Pokušao je i Pirgić snažnim šutem sa distance, a lopta je prohujala iznad gola gostiju..

Nakon pola sata igre gosti su imali najbolju priliku; na ubačenu loptu s levog boka sa ivice peterca glavom je šutirao Cvetinović, ali je Jović bio na mestu i prebacio loptu u korner.

Smederevci su imali još jedna pokušaj d promene rezultat, ali Pirgić nije uspeo da zahvati loptu koju mu je poslao Ivić, a do odlaska na odmor i Vulić, nekadašnji igrač Zvezde, je oprobao svoj udarac.

Nastavak je počeo brojnim prilikama gostiju, ali bez efekte, sve je to uspešno neutralisala odbrana Smedereva.

Kada se to najmanje očekivalo, u 70. minutu, Smederevo je stiglo do vođstva. Ako za neke pogotke kažemo da su evro-golovi, ovo je bio evro-autogol. U pokušaju da vrati loptu svom golmanu, malerozni Cvetinović je pogodio sopstvenu mrežu i to njen sam ćošak. Da proba još sto puta verovatno mu to ne bi uspelo. No, poklonu se u zube ne gleda, Smederevci su ovaj radosno prihvatili.

Krenuli su gosti potom još agresivnije i nakon slobodnog udarca Stanića i velike gužve prvo su reklamirali igranje rukom nekog od odbrambenih igrača Smedereva, ali su samo sekund kasnije odustali od toga, jer je lopta stigla do Vlalukina, koji je iz neposredne blizine udarcem glavom izjednačio.

Do kraja susreta rezultat se nije menjao, pa se, u skladu s pravilima takmičenja za Kup, odmah pristupilo izvođenju jedanaesteraca. U drugoj seriji Stanić je prebacio okvir gola na kome je bio Jović i ispostavilo se da je to bio ključni momenat. Svi izvođači iz redova Smedereva su bili precizni, a peti, odlučujući penal je izveo Pirgić i doneo veliko slavlje ekipi i brojnim navijačima na zapadnoj tribini.

Tako će Smederevo sada čekati rivala u osmini finala, a ko će to biti saznaće nakon žreba koji će biti održan po završetku ostalih utakmica šesnaestina finala, koje se igraju 1. novembra.

 

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!